L'estructura wiki

Les autores tenen un gran ventall de prosibilitats per triar com s'organitza una col·lecció de pàgines wiki. Quan es convinent, poden donar molta flexibilitat. Un wiki efectiu les usarà per optimitzar

  • el contingut
  • la navegació

Aquest són els dos aspectes més importants d'un lloc web.

Paraula wiki
El principi d'organització més potent és la selecció que fa l'autor del nom de les pàgines. Quan una recerca torna un llistat de pàgines, és necessari que els noms siguen prou clars com per a guiar als visitants al lloc idoni.
Proveir una xarxa d' enllaços a altres punts del wiki, amb o sense paraules wiki, és el sentit principal de navegar un wiki.
Pàgina wiki
Una pàgina amb text i imatges, on el text pot contenir per exemple paraules wiki que automàticament esdevenen un enllaç a un altra pàgina wiki.
Grup wiki
PmWiki requereix que cada pàgina sigui membre d'un grup. Un grup és com un wiki a dintre d'un wiki; pot tenir la seua propia presentació, controls de seguretat o ajudes de navegació. Amb la configuració per defecte, les paraules wiki només es cerquen dintre del grup actual, i bé useu UnAltreGrup/LaMeuaParaulaWiki o bé UnAltreGrup.LaMeuaParaulaWiki per a fer referència a pàgines d'altres grups (feu una ullada a Enllaços).
Rutes wiki
Una col·lecció de pàgines, bé estiguen al mateix grup o bé entre diferents grups, poden establir-se com un ruta. Els visitants poden anar de parada en parada fent clic als enllaços de "següent" i "anterior".
Categories
Les pàgines també es poden agrupar amb etiquetes o enllaços a una pàgina de "categoria" comuna; diem que cada pàgina que enllaça a una pàgina comuna està en una "categoria" definida per aquesta pàgina. PmWiki usa la marca [[!category]] com una drecera per ubicar una pàgina a una categoria, havent-hi altres pàgines que també contenen aquesta marca.
El defecte de les categories és que no distingeixen entre la declaració d'una categoria ([[!estructura]]) i l'enllaç a una categoria ([[Categoria/Estructura]]).
Variables de text d'una pàgina
És un concepte més nou i potent que les Categories; les pàgines poden usar una o més Variables de text d'una pàgina per a emmagatzemar atributs de la pàgina. Aquets es poden usar a les Llistats de pàgines.
Llistats de pàgines
Els llistats de pàgines ens subministren un mode molt potent de presentar llistes de pàgines, o dades concretes de les pàgines. Les llistes estan basades en plantilles i són altament personalitzables.
Inclusió d'altres pàgines
La capacitat d'incloure parts d'altres pàgines també ens proporciona un mode flexible per a compartir continguts entre pàgines.
Search
Poder cercar és un requisit fonamental d'un lloc web. La cerca de PmWiki, també és potent i personalitzable.Traducció de PmWiki.WikiStructure - Pàgina original a PmWikiCa.WikiStructure - Retroenllaços